• racuchy z twarogiem

    Dodane przez: ekspert45

  • Jest to szybka, pyszna potrawa, doskonała zarówno na obiad (gdy chce się szybko coś zjeść, a nie ma się czasu na coś bardzej pracochłonnego), jak i na gorącą kolację.

  • Składniki

    25 dkg chudego twarogu (klinek)
    2 kopiate łyżki mąki pszennej
    2 kopiate łyżki mąki ziemniaczanej
    1 kopiata łyżka cukru pudru
    1 cukier waniliowy
    1/2 szklanki mleka
    2 jajka
    olej do smażenia

  • Sposób przygotowania

    1.

    Twaróg rozgnieść widelcem, dodać obie mąki, cukier puder i cukier waniliowy, mleko i żółtka. Wymieszać. Ubić pianę z białek z dodatkiem szczypty soli. Dodać do sera. Delikatnie wymieszać. Nakładać łyżką na rozgrzany olej i smażyć z obu stron na złoty kolor.

  • Rady

    Racuchy świetnie smakują również na zimno, jak i odsmażane na następny dzień. Trzeba wówczas smażąc trochę mniej je przyrumienić.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    twaróg, w kilka chwil, racuchy
  • 0 komentarzy

Dodane przez: ekspert45

ekspert45 10

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2013-02-09T13:51:18+01:00

554 odwiedziny


Sprawdź książki z tym przepisem

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »