plasterki jabłek w cynamonowym cieście

0 (0 ocen)

  • 30 min

Mogą być zarówno na obiad, jak i na deser lub kolację

  • 30 min

Składniki:

  • 1 jajko
    1 szklanka mąki
    1 cukier waniliowy
    1,5 kopiatej łyżeczki cynamonu
    1 kubek jogurtu naturalnego (ok. 220 g)
    2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
    cukier puder do posypania
    4 duże jabłka
    olej do smażenia

Plasterki jabłek w cynamonowym cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka obrać i pokroić w średniej grubości plastry. Pozostałe składniki (z wyjątkiem cukru pudru i oleju) wymieszać w płaskim naczyniu. Maczać plasterki jabłek w cieście i smażyć na gorącym oleju. Wyłożyć na papierową serwetkę, by wchłonęła tłuszcz. Posypać cukrem pudrem wg uznania.

Porady

Ciasto musi być dość gęste, żeby nie spływało z jabłek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy