Quische z krewetkami

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pracuję na kuchni i uwielbiam eksperymentować kulinarnie. Ten quische wyszedł przypadkiem, z resztek w lodówce i od roku zachwyca!

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto kruche:
    250 g mąki
    150 g masła pokrojonego w kostkę, lekko zmiękczonego
    1 łyżeczkaj soli
    szczypta cukru
    1 jajko
    1 łyżka zimnego mleka
    Farsz:
    4 jajka
    1 szklanka śmietany 18%
    250 dag krewetek koktajlowych
    2 pory pokrojone w plasterki
    5-6 suszonych pomidorów pokrojonych w paski
    3-4 filety anchovies pokrojonych w paseczki
    10 pomidorków koktajlowych
    2 rozgniecione ząbki czosnku
    3 łyżki koperku
    łyżeczka masła
    sól pieprz, przyprawa typu wegeta.
    100 gram sera tyou cheddar
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Tarty Dania główne

Quische z krewetkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wymieszać wszystkie składniki na kruche ciastko, wyrobić, wstawić do lodówki na około godzine.
    PO godzinie wyjąć, wyłożyć formę do tarty, nakłuć i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 15 min.
    W tym czasie podsmażyć krewetki z porem na patelni na łyżeczce masła, pod koniec dodać czosnek.
    Na podpieczony spod wysypać krewetki z porem, ułożyć pomidorki koktajlowe, anchovies, posypać koperkiem, i serem.
    Jajka wymieszać w misce ze śmietaną solą, pieprzem i Vegetą.

    Wstawić do piekarnika na 30-35 min i piec w temperaturze 180 stopni.

Porady

tarta, krewetki

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krewetki

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Francuska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować