Quesadillas z wołowiną

4.5 (149 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Meksykanie zwykle jedzą je na śniadanie lub w południe jako przekąskę.

Składniki:

  • 8 gotowych tortilli
    cebula
    50 dag mielonego mięsa wołowego
    2 ząbki czosnku
    papryka chili
    puszka czerwonej fasoli
    20 dag sera czedar
    łyżeczka kminu rzymskiego
    sól, pieprz
    olej
    1/2 łyżeczki chili
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Quesadillas z wołowiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek i cebulę obieramy i siekamy. Paprykę myjemy, usuwamy gniazdo nasienne, miąższ siekamy. Fasolę osączamy i płuczemy. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  • 2. Cebulę, czosnek i paprykę smażymy ok. 3 minut na rozgrzanym oleju. Wkładamy mięso i smażymy ok. 10 minut. Doprawiamy solą, pieprzem,
    chili i kminem. Dodajemy fasolę i podgrzewamy 3 minuty.
  • 3. Połowę tortilli posypujemy połową sera. Nakładamy po 1/4 farszu i posypujemy resztą sera. Przykrywamy pozostałymi tortillami.
  • 4. Tortille podgrzewamy z obu stron na suchej patelni, aż ser się rozpuści. Następnie kroimy na 4 trójkąty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tortilla Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_12-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować