Pulpety indycze z selerem

4.99 (165 ocen)

  • 40 min

Delikatne, aromatyczne i lekkie.

  • 40 min

Składniki:

  • 500 g piersi z indyka
    200 g selera
    3 jajka S
    2 kajzerki rozmoczone w mleku i lekko odciśnięte
    sól, pieprz - do smaku
    płaska łyżka majeranku
    PO SZCZYPCIE:
    chilli
    czosnku granulowanego
    oregano
    curry
    papryki słodkiej
Wystaw ocenę:

4.99 (165 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pulpety Klops Klopsiki

Pulpety indycze z selerem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielimy dwukrotnie. Selera ścieramy na drobnej tarce i mieszamy z mięsem. Namoczone bułki miksujemy z jajkami i dodajemy do masy. Doprawiamy pozostałymi przyprawami, formujemy zgrabne pulpeciki i wrzucamy je na wrzątek. Gotujemy około 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować