Pulpety indycze w sosie pomidorowym z makaronem:)

0 (0 ocen)

  • 55 min

Danie proste i szybkie-w sam raz na obiad-sycace i smaczne.

  • 55 min

Składniki:

  • Na pulpety:

    500g mielonego mięsa z indyka
    1 jajo
    2 łyżki kaszy manny
    2 łyżki utartego sera żółtego
    2.Na sos:

    1 mała cebula
    1 mała łodyga selera naciowego
    1 mała marchew
    2 -3łyżki oliwy
    1 łyżeczka suszonego tymianku
    2 puszki pomidorów
    1 łyżeczka cukru
    sól morska
    pieprz , natka pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pulpety indycze w sosie pomidorowym z makaronem:) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Cebulę , selera drobno posiekać, marchew pokroic w drobna kostke, zeszklić na rozgrzanej oliwie w rondlu z grubym dnem. Dodać pomidory, tyle samo wody (nalewając w puste puszki po pomidorach)a nastepnie przyprawy i odrobine natki.. Gotować ok 10 minut.

    2. Wszystkie składniki na pulpety-mięso , jajo , kasza manna, i ser nalezy dokładnie wymieszać a nastepnie formować okrągłe pulpeciki, Wkładać je delikatnie do sosu,próbując układać w kołach wokół obrzeża garnka. Dusić pulpety ok 30 minut na wolniutkim ogniu.

    Podawać z makaronem, udekorowac natka

Porady

Mi wychodzi około 2o sztuk pulpetów. Polecam uzywanie soli morskiej czas przyg:55 minut ilosc porcki 5 ( około 20 pulpetów cena za porcjie. 2, 00 zł.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować