Pudding ryżowy

4.5 (141 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Smak dzieciństwa :)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ryż jaśminowy: 100 gramów
    - mleko: 500 mililitrów
    - cynamon: 1 szczypta
    - miód (można zastąpić syropem klonowym a także dać trochę więcej do smaku): 2 łyżki
    - rodzynki: 30 gramów
    - sól: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Desery

Pudding ryżowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy z mlekiem i cynamonem na małym ogniu ok. 25 minut aż się rozgotuje często mieszając bo lubi się przypalać, dodajemy miód, rodzynki, płatki migdałowe i sól. Mieszamy. Gotujemy jeszcze 5 minut. Podajemy sam na ciepło lub zimno lub z dodatkiem ulubionego dżemu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować