Angielski pudding ryżowy

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszny, słodki pudding ryżowy z suszoną morelą oraz płatkami migdałowymi. Pudding ryżowy możemy zjeść na słodkie śniadanie lub podwieczorek. Polecam

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 450 ml mleka
    125 g ryżu białego
    2 łyżki ksylitolu (lub cukru)
    garść suszonych moreli
    3 łyżki płatków migdałowych
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Pudding Śniadanie

Angielski pudding ryżowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko przelewamy do garnka, dodajemy ksylitol i ryż, gotujemy na wolnym ogniu-często mieszamy. W tym czasie kroimy morele na cienkie paseczki i podprażamy płatki migdałowe na suchej patelni. Kiedy mleko się zagotuje, dokładamy pokrojone morele i gotujemy, aż ryż wchłonie płyn. Gotowy pudding ryżowy zdejmujemy z ognia i lekko przestudzony przekładamy do miseczek. Posypujemy podprażonymi płatkami migdałowymi. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mleko Ryż

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować