Pralinki w trzech smakach

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Zdrowe pralinki z kaszy jaglanej.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • Składniki na kokosowe pralinki:
    • 1 woreczek kaszy jaglanej
    • ½ szkl. mleka
    • 1 szklanka wiórków kokosowych
    • 200 g suchego twarogu półtłustego
    • Szczypta soli
    • Stewia lub miód do smaku

    Pralinki kakaowe:

    • 1 woreczek kaszy jaglanej
    • ½ szkl. mleka
    • 200 g suchego twarogu półtłustego
    • 1 płaska łyżka kakao
    • 1 łyżka siemienia lnianego mielonego
    • 2 łyżki otrębów owsianych
    • Szczypta soli
    • Stewia lub miód do smaku

    Pralinki bakaliowe:

    • 1 woreczek kaszy jaglanej
    • ½ szkl. mleka
    • 200 g suchego twarogu półtłustego
    • 50 g odżywki białkowej (koncentrat białka serwatkowego – smak kruche ciastko)
    • Skórka starta z połówki pomarańczy
    • ½ szkl. rodzynek
    • 2 łyżki zmielonych w młynku płatków owsianych
    • Stewia lub miód do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Pralinki w trzech smakach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pralinki kokosowe:
    Kaszę ugotować z mlekiem i wodą, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Po przestudzeniu wsypać do naczynia, dodać starty na tarce na małych oczkach twaróg (lub rozdrobniony widelcem) oraz resztę składników i wymieszać dokładnie łyżką. Formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego i obtaczać w wiórkach. Podawać schłodzone.
  • 2. Pralinki kakaowe:
    Kaszę ugotować z mlekiem i wodą, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Po przestudzeniu wsypać do naczynia, dodać starty na tarce na małych oczkach twaróg (lub rozdrobniony widelcem) oraz resztę składników i wymieszać dokładnie łyżką. Formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Schłodzić w lodówce. Po godzinie wyjąć i obtaczać w surowym kakao.
  • 3. Pralinki bakaliowe:
    Kaszę ugotować z mlekiem i wodą, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Po przestudzeniu wsypać do naczynia, dodać starty na tarce na małych oczkach twaróg (lub rozdrobniony widelcem) oraz resztę składników i wymieszać dokładnie łyżką. Wstawić na godzinę do lodówki. Jeżeli masa jest zbyt rzadka i po schłodzeniu w lodówce nie da się formować równych kuleczek należy dodać jeszcze jedną łyżkę zmielonych płatków. Formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Obtaczać w odżywce białkowej wymieszanej ze zmielonymi płatkami owsianymi. Podawać schłodzone.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować