Pomidory w galarecie

4.49 (187 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ten ciekawy przepis dostałam od siostry. W sezonie zawsze go wykorzystuję. Pomidory są smaczną przekąską i dodatkiem do mięs.

Składniki:

  • ● 2,5 kg owalnych pomidorów
    ● 15 ziaren pieprzu
    ● 15 ziaren ziela angielskiego
    ● liście laurowe
    ● duża cebula
    ● 2 łyżki soli
    ● 2 łyżki cukru
    ● 4 łyżki octu
    ● żelatyna z przyprawami (1 op. na 1 litr)
Wystaw ocenę:

4.49 (187 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pomidory w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pomidory w galarecie 1. Pomidory parzymy, obieramy
    i układamy w słoikach.
  • 2. Litr wody, drobno pokrojoną
    cebulę i resztę składników zagotowujemy. Dodajemy żelatynę,
    mieszamy, aż się rozpuści, przecedzamy
    i zalewamy pomidory.
    Gotujemy 15 minut. Ostudzone
    wkładamy do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor

Notka redakcyjna

PP_08-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować