Pomysł na to aby klasyczne mielone zyskało nowy smak. Dzięki dodatkowo tartej marchewki i koncentratu pomidorowego zyskały ciekawy smak i rewelacyjny kolor.
Składniki:
400 g mięsa mielonego
1 młoda marchewka
2 jajka
4 łyżki bułki tartej
Sól
Pieprz
1 łyżka koncentratu pomidorowego
Olej do smażenia
Bułka tarta do obtoczenia
Pomidorowe kotlety mielone z marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso mielone dokładnie łączymy z jajkami i bułką tartą. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Marchewkę obieramy, ścieramy na tarce o średnich oczkach. Dokładamy ją do mięsa i ponownie mieszamy. Na samym końcu dodajemy koncentrat pomidorowy. Z gotowej masy formujemy kotlety. Obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni.
Komentarze