Kotlety mielone z marchewką i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Szpinak odparować na suchej patelni. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, gałkę muszkatołową, sól i pieprz. Wymieszać, wystudzić. Marchewkę umyć, oczyścić, zetrzeć na tarce o małym oczku. Cebulę drobno posiekać.
2.Do miski przełożyć mięso mielone, dodać namoczoną i odciśniętą kajzerkę, szpinak, marchewkę i cebulę. Wbić jajko, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać na gładką masę.
3.Na patelni rozgrzać olej. Każdy kotlet obtoczyć w bułce tartej i smażyć z obu stron, po kilka minut, na wolnym ogniu, do zrumienienia. Podawać z ziemniakami i ulubionymi dodatkami. Smacznego!
Komentarze