Kotlety mielone z marchewką i szpinakiem

4.97 (160 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia

Ciekawa i smaczna alternatywa dla lubianych przez wszystkich kotletów mielonych.

Składniki:

  • 600g mielonego mięsa z indyka
    150g szpinaku mrożonego
    2 marchewki
    1 cebula
    1 kajzerka
    1 jajko
    1 ząbek czosnku
    gałka muszkatołowa
    sól, pieprz
    olej rzepakowy do smażenia
    bułka do panierowania


Wystaw ocenę:

4.97 (160 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety mielone z marchewką i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • odparuj szpinak 1. Szpinak odparować na suchej patelni. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, gałkę muszkatołową, sól i pieprz. Wymieszać, wystudzić. Marchewkę umyć, oczyścić, zetrzeć na tarce o małym oczku. Cebulę drobno posiekać.
  • skłądniki na mielone połącz 2. Do miski przełożyć mięso mielone, dodać namoczoną i odciśniętą kajzerkę, szpinak, marchewkę i cebulę. Wbić jajko, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać na gładką masę.
  • kotlety usmaż na oleju 3. Na patelni rozgrzać olej. Każdy kotlet obtoczyć w bułce tartej i smażyć z obu stron, po kilka minut, na wolnym ogniu, do zrumienienia. Podawać z ziemniakami i ulubionymi dodatkami. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Olej

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować