Pyszne, kruche mięso z dodatkiem warzyw. Idealny obiad z ziemniakami czy makaronem. Do tego mięsa podaję jeszcze sałatę ze śmietaną bądź gotowany kalafior. Pyszności!
60 min
Składniki:
* 2 polędwiczki wieprzowe - około 350g
* sól, pieprz
* łyżeczka mąki pełnoziarnistej
* cebula
* mała czerwona papryka
* pół szklanki zielonego groszku
Polędwiczka duszona z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Polędwiczki pokroić a plastry, lekko rozbić. Oprószyć solą i pieprzem oraz mąką. Na łyżce oleju obsmażyć mięso z obu stron, dodać pół szklanki wody i dusić mięso przez 20 minut. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę oraz paprykę. Dusić całość 2-3 minuty, po czym dodać groszek. Danie podawać na ciepło.
Komentarze