Półbiszkopt Pani Zofii

4.5 (195 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Jest prosty w przygotowaniu.Można go wzbogacić bakaliami lub owocami(jabłka,śliwki,maliny)

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • pół szklanki śmietany 18% ,pół kostki margaryny,pół kostki masła, niepełna szklanka cukru zwykłego,2 szklanki mąki,3 całe jajka,czubata łyżeczka proszku do pieczenia.,cukier waniliowy, dodatki do ciasta: owoce, mak lub ser w dowolnej ilości
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Desery

Półbiszkopt pani zofii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śmietanę,margarynę,masło,cukier gotować 2 minuty.Ostudzić zupełnie.Następnie dodać mąkę,proszek do pieczenia,cukier waniliowy,jajka.Mieszać.Połowę ciasta wylać na blachę i położyć np owoce, mak, ser.Następnie zalać następną połową.Piec około 1 godziny. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia w blaszce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować