Poduszeczki ze szpinakiem

4.5 (157 ocen)

  • 15 min

Smaczna wersja ciasta francuskiego i szpinaku:)

  • 15 min

Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego mrożonego,opakowanie mrożonego szpinaku,2 łyżki masła,kostka sera kanapkowego typu feta,2 ząbki czosnku,mała śmietana 18%,sól pieprz,gałka muszkatołowa
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Dania główne Ciasto

Poduszeczki ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Częściowo rozmrożony szpinak wrzucamy na rozpuszczone uprzednio na patelni masło,dodajemy 2 ząbki czosnku , dusimy przez 5 min,następnie dodajemy pokrojony w kostkę ser -dusimy kolejne 5 min od czasu do czasu mieszając , kolejno dodajemy śmietanę i przyprawy-dusimy kolejne 5 min.
  • Poduszeki ze szpinakiem 2. Z ciasta francuskiego wycinamy dość duże kwadraty, na każdy z nich nakładamy farsz i składamy w trójkąty dobrze sklejając krawędzie,tak przygotowane poduszeczki wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200C na 10 min,
  • poduszczki ze szpinakiem 3. Po 10 min gdy poduszeczki będą zarumienione wyjąć z piekarnika.Smacznego!

Porady

Aby poduszeczki ładnie się prezentowały można krawędzie po dociskać za pomocą widelca tworząc ładny wzorek a także posmarować wierzch każdej poduszeczki roztrzepanym jajkiem.Doskonale smakują z sosem czosnkowym,

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować