poduszeczki ze szpinakiem , czosnkiem i serkiem feta

4.5 (193 ocen)

  • 45 min

poduszeczki ze szpinakiem i serkiem feta

  • 45 min

Składniki:

  • 2 gotowe ciasta fransuskie
    1 opakowanie serka feta
    1 opakowania mrożonego szpinaku (w kostkach) 1 duża cebula
    5 ząbków czosnku
    pół kostki masła
    pieprz sól
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Poduszeczki ze szpinakiem , czosnkiem i serkiem feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 111 1. na patelni roztapiamy masło, dodajemy pokrojona w kostkę cebulkę i rozdrobnione zabki czosnku, lekko osalamy i pioeprzymy (nie za duzo, ponieważ ser feta jest słony)
    kolejno dadajemy rozmrożony szpinak i łączymy ze sobą, czekamy az woda ze szpinaku odparowuje
    po ostuczeniu łyżka nakładamy na ciasto francuskie farsz
    przedtym ciasto francuskie przekrajamy na małe kwadraciki
    na szpinak łyżeczka nakładamy ser feta
    kwadraciki składamy na pół i sklejamy na brzegach(aby uzyskać ładny wzorek robimy to ząbkami widelca)
    gotowe poduszeczki smarujemy rozbitym jajkiem i wkładamy do piekarnika na ok 20 min do czasu zarumienia, najpyszniej smakują cieplutkie:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować