Placek pycha!!! - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.DO MISKI WBIĆ JAJA, DODAĆ CUKIER, CHWILĘ UBIJAĆ MIKSEREM. POTEM DODAĆ MĄKĘ, PR. DO PIECZENIA , OLEJ ORAZ MAK.
UPIEC NA BLASZCE PROSTOKĄTNEJ WYŁOŻONEJ (TYLKO NA SPODZIE) PAPIEREM DO PIECZENIA W TEMP. 180 STOPNI C OK. 25- 30 MINUT. WYSTUDZIĆ.PO WYSTUDZENIU ODCIĄĆ WIERZCHNIĄ "SKÓRKĘ" PODZIELIĆ I NA DWIE CZĘŚCI.
2.ROZPUŚCIĆ GALARETKI W 800 ML WRZĄTKU. OSTUDZIĆ DO TĘŻENIA.
3.ZAGOTOWAĆ 0.5 L MLEKA. W RESZCIE MLEKA ROZPUŚCIĆ BUDYNIE, CUKIER ORAZ CUKIER WANILIOWY I UGOTOWAĆ BUDYŃ. PRZYKRYĆ GORĄCY FOLIĄ SPOŻYWCZĄ I WYSTUDZIĆ.
4.MIĘKKIE MASŁO UTRZEĆ MIKSEREM. STOPNIOWO DODAWAĆ WYSTUDZONY BUDYŃ. UTRZEĆ NA JEDNOLITĄ MASĘ.
5.W BLASZCE NA JEDNĄ CZĘŚĆ CIASTA WYŁOŻYĆ POŁOWĘ KREMU I POŁOWĘ HERBATNIKÓW.
6.NASTĘPNIE WYLAĆ STOPNIOWO TĘŻEJĄCĄ GALARETKĘ I PO CHWILI
7.POŁOŻYĆ DRUGĄ CZĘŚĆ CIASTA. NA CIASTO NAŁOŻYĆ KREM, UŁOŻYĆ DRUGĄ WARSTWĘ HERBATNIKÓW
8.A POTEM CAŁOŚĆ OBLAĆ POLEWĄ ( CZEKOLADĘ, MASŁO ORAZ MLEKO ROZPUŚCIĆ W KĄPIELI WODNEJ).
9.POSYPAĆ PŁATKAMI MIGDAŁOWYMI.ODSTAWIĆ NA 24 H POD PRZYKRYCIEM W CHŁODNE MIEJSCE . DZIĘKUJĘ I ŻYCZĘ
Komentarze