Sałatka z porów i pieczarek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.PIECZARKI OPŁUKAĆ, POKROIĆ W KOSTKĘ I OBGOTOWAĆ 2-3 MIN
W LEKKO OSOLONEJ WODZIE. ODCEDZIĆ I WYSTUDZIĆ.
2.PORA UMYĆ, PRZEKROIĆ WZDŁUŻ NA POŁOWĘ LUB NA CZTERY CZĘŚCI, POKROIĆ I WRZUCIĆ NA MINUTKĘ DO WRZĄTKU Z ODROBINĄ CUKRU. ODCEDZIĆ I WYSTUDZIĆ.
3.JAJA UGOTOWAĆ NA TWARDO, OBRAĆ I POKROIĆ W KOSTKĘ.
4.PIECZARKI, PORA, JAJA I KUKURYDZĘ WRZUCIĆ DO MISKI, DODAĆ MAJONEZ I DELIKATNIE WYMIESZAĆ. DOPRAWIĆ DO SMAKU SOLĄ, PIEPRZEM ORAZ ODROBINĄ MAGGI I ODSTAWIĆ DO SCHŁODZENIA DO LODÓWKI. SMACZNEGO:)
Komentarze