Placek bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Odlewamy 0,5 szklanki mleka resztę wlewamy do garnka. W szklance rozrabiamy zimne mleko z budyniem i mąką. Mleko w Garnku słodzimy i gotujemy budyń. Margarynę ucieramy dodając po łyżce budyniu.
2.Masę krówkę podgrzewamy w garnku żeby była płynna ( lepiej się ją wtedy rozprowadza na blasze)
3.Na spód blachy wykładamy herbatniki, wlewamy pół masy budyniowej. na to układamy herbatniki i wlewamy cało masę krówkę na to kolejna warstwa herbatników i wylewamy resztę masy budyniowej i wykładamy ostatnią warstwą herbatników. Na koniec dekorujemy roztopioną czekoladą
Porady
Jeżeli masę budyniową chcemy mieć gęściejszą dodajemy galaretkę.
Ciasto odkładamy na ok pół godziny,żeby herbatniki zmiękły.
Komentarze