PLACEK BEZ PIECZENIA

4.5 (180 ocen)

JEST TO BARDZO SZYBKI I PYSZNY PLACEK

Składniki:

  • * duże opakowanie herbatników
    * masa krówka
    masa budyniowa:
    * 1 budyń waniliowy lub inny
    * 3 szklanki mleka
    * 2 łyżki mąki pszennej
    * 2-3 łyżki cukru
    * kostka margaryny
    * czekolada do polania placka
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Desery

Placek bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Odlewamy 0,5 szklanki mleka resztę wlewamy do garnka. W szklance rozrabiamy zimne mleko z budyniem i mąką. Mleko w Garnku słodzimy i gotujemy budyń. Margarynę ucieramy dodając po łyżce budyniu.
  • 2. Masę krówkę podgrzewamy w garnku żeby była płynna ( lepiej się ją wtedy rozprowadza na blasze)
  • 3. Na spód blachy wykładamy herbatniki, wlewamy pół masy budyniowej. na to układamy herbatniki i wlewamy cało masę krówkę na to kolejna warstwa herbatników i wylewamy resztę masy budyniowej i wykładamy ostatnią warstwą herbatników. Na koniec dekorujemy roztopioną czekoladą

Porady

Jeżeli masę budyniową chcemy mieć gęściejszą dodajemy galaretkę. Ciasto odkładamy na ok pół godziny,żeby herbatniki zmiękły.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować