Pizza na drożdżowym cieście

4.35 (186 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Na grubym cieście, pulchna i bardzo smaczna

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 25 gram mąki pszennej
    szklanka mleka
    50 gram świeżych drożdży
    łyżeczka cukru
    łyżeczka soli
    duża szczypta oregano
    łyżka oleju
Wystaw ocenę:

4.35 (186 ocen)

Zobacz również:

Pizza

Pizza na drożdżowym cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pokruszone drożdże wymieszać z połową ciepłego mleka, cukrem i łyżką mąki.
    Odstawić w ciepłe miejsce na 10 minut.
  • 2. Mąkę połączyć z resztą mleka, solą, oregano i olejem.
    Dodać wyrośnięte drożdże i zagnieść elastyczne ciasto.
    Odstawić na godzinę do wyrośnięcia.
  • 3. Odgazować ciasto - wbijając pięść w nie, zagnieść ponownie.
    Rozwałkować na dwie pizze.
  • 4. Nakładać sos pomidorowy i ulubione dodatki.
    Piec 20 minut w temp. 180 st.C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować