Nadzienie:
200 g indyka, przyprawa do potraw z drobiu,
2 łyżki kukurydzy,
2 łyżki fasoli czerwonej,
2 łyżki fasolki szparagowej mrożonej
150 g sera żółtego
Pizza a'la mexicana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto:
Mąkę wsypujemy do miski. W garnuszku łączymy drożdże z solą, cukrem i odrobiną ciepłej wody, aby się drożdże rozpuściły. Odstawiamy na 5 minut. Zaczyn wlewamy do mąki, dodajemy olej i zioła prowansalskie, dodajemy resztę wody, zagniatamy ciasto, aż powstanie nam kula. Przykrywamy ściereczką, odstawiamy na 25 min, w ciepłe miejsce.
2.Sos:
Pomidory wrzucamy do rondelka, zagotowujemy, dodajemy przyprawy, gotujemy aż sos zgęstnieje.
3.Mięso kroimy w kostkę, przyprawiamy przyprawą do drobiu, smażymy na złoto.
Z ciasta formujemy 2 podłużne pizze, nakłuwamy widelcem, smarujemy sosem, układamy indyka i warzywa, posypujemy serem. Pieczemy 20 min. w 200 stopniach.
Komentarze