Pikantna pasta twarogowa

4.5 (145 ocen)

  • 15 min

Propozycja na wyrazistą, pikantną w smaku pastę twarogową, przeznaczoną dla miłośników ostrych smaków. Pasta świetnie smakuje ze świeżym, pełnoziarnistym pieczywem. Jest doskonała na intensywną w smaku kolację lub na pobudzające ostrością śniadanie.

  • 15 min

Składniki:

  • - 200 g naturalnego serka twarogowego
    - 1 płaska łyżeczka słodkiej papryki mielonej
    - 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne
    - 1/4 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    - 1 papryczka chilli
    - sól do smaku
    - szczypta cukru brzozowego
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pikantna pasta twarogowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papryczkę chilli oczyszczamy z pestek i kroimy ją w drobną kostkę.

    Serek twarogowy przekładamy do miseczki i dodajemy do niego koncentrat pomidorowy, słodką paprykę, pieprz cayenne oraz pokrojoną papryczkę chilli i wszystko dokładnie mieszamy.

    Całość doprawiamy solą oraz odrobiną cukru brzozowego.
  • 2. Gotową pastą smarujemy ulubione pieczywo (całość świetnie komponuje się z plasterkiem pomidora).

    Życzę smacznego! :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować