pierś z kurczaka w wiórkach kokosowych

4.5 (168 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Przepis ten zrodził się podczas poszukiwania zastosowania cynamonu w kuchni. Danie było testowane na gościach. Spotkało się z ogólny zachwytem

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • - pierś kurczaka: 2 sztuki
    - wiórki kokosowe: 15 dekagramów
    - cynaon: 1 szczypta
    - mielony imbir, przyprawa curry: 1 szczypta
    - kurkuma, przyprawa chili: 1 szczypta
    - zmielone nasiona kolendry: 1 szczypta
    - sól, pieprz: 1 szczypta
    - olej do smażenia: 200 mililitrów

    - pomidor: 2 sztuki
    - Czerwona papryka: 1 sztuka
    - słonecznik: 5 dekagramów
    - sól, pieprz, kolendra: 1 szczypta
    - ryż: 20 dekagramów
    - cynaon,chili, curry: 3 szczypty
    - zielona pietruszka: 0.5 pęczka
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś z kurczaka w wiórkach kokosowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotuj ryż.
    Pokrojoną w grubą kostkę paprykę należy udusić na patelni na wolny ogniu.
    Sparz wrzącą wodą pomidory następnie obierz je ze skórki. Dodaj je do papryki. Wsyp słonecznik. Trzymaj sos na wolny ogniu przez 5 minut. Dodaj przyprawy. Gdy już przestygnie zmiksuj go blenderem.
  • 2. Na płaski talerzu mieszamy z wiórkami kokosowymi.
    Umytą i osuszoną pierś kurczaka kroimy wzdłuż na plasterki o szerokości 3 cm. Obtaczamy ją w przygotowanej wcześniej panierce. Wrzucamy na głęboki, rozgrzany olej. Smażymy aż się zarumienią.
  • 3. Usyp na talerzu górkę ryżu, polej go sosem. Wokół kopca poukładaj kawałki kurczaka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Chińska Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować