Pierś z kurczaka w wiórkach kokosowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ugotuj ryż.
Pokrojoną w grubą kostkę paprykę należy udusić na patelni na wolny ogniu.
Sparz wrzącą wodą pomidory następnie obierz je ze skórki. Dodaj je do papryki. Wsyp słonecznik. Trzymaj sos na wolny ogniu przez 5 minut. Dodaj przyprawy. Gdy już przestygnie zmiksuj go blenderem.
2.Na płaski talerzu mieszamy z wiórkami kokosowymi.
Umytą i osuszoną pierś kurczaka kroimy wzdłuż na plasterki o szerokości 3 cm. Obtaczamy ją w przygotowanej wcześniej panierce. Wrzucamy na głęboki, rozgrzany olej. Smażymy aż się zarumienią.
3.Usyp na talerzu górkę ryżu, polej go sosem. Wokół kopca poukładaj kawałki kurczaka.
Komentarze