Pierś z kurczaka nadziana cukinią i pieczarkami

4.51 (164 ocen)

  • 25 min

Pyszne połączenie , które wymyśliłam w kilka chwil, z tego co było w lodówce :)

  • 25 min

Składniki:

  • 1 pierś z kurczaka
    pół średniej cukini
    8 pieczarek
    kawałek sera
    kawałek por
    sól,pieprz,przyprawa do mięs
    olej

Wystaw ocenę:

4.51 (164 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Faszerowane

Pierś z kurczaka nadziana cukinią i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • farsz 1. Pierś z kurczaka przekroić w poprzek. Rozbić tłuczkiem.
    Przyprawić.
    Cukinię zetrzeć na tarce na dużych oczkach.
    Pieczarki obrać i zetrzeć na tarce na dużych oczkach.
    Por pokroić w paski.
    Na patelni rozgrzać odrobinę oleju. Wrzucić cukinię,pieczarki i por.
    Do farszu z cukinii dodać starty na małych oczkach ser.
  • piers z farszem 2. Farsz przyprawić i wymieszać. Wystudzić.
    Na roztłuczony kotlet z piersi nakładać farsz i zwinąć.
    Na rozgrzanym oleju smażyć piersi , najpierw złączeniem do dołu,aby się nie rozwaliły.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Kurczak Pieczarki Por Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować