Pierogi ze schabem

4.5 (189 ocen)

  • 60 min

Doskonałe danie, szczególnie gdy brakuje pomysłu na obiad ;)

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto:
    - 150ml szkl ciepłej wody
    - 2 szkl mąki

    Farsz:
    - 200g schabu
    - 50g cebuli
    - 1 kajzerka
    - 200ml mleka
    - pół słoiczka koncentratu pomidorowego
    - sól, pieprz, curry, pietruszka
    - łyżka masła
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi ze schabem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokrój w kostkę i usmaż na maśle.
  • 2. Schab przekręć przez maszynkę, dodaj do cebuli i smaż razem ok. 5 minut.
  • Pierogi z mięsem - gotowy farsz 3. Bułkę namocz w mleku i odciśnij, a następnie dodaj do farszu razem z koncentratem i przyprawami.
  • 4. Gotowym farszem nadziewaj pierogi. Gotuj przez minutę od chwili wypłynięcia.

Porady

Aby łatwiej było nadziewać pierogi najlepszym sposobem jest dodanie bułki tartej.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować