Pieczone udka.

5 (197 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Mięciutkie udka z chrupiącą skórką.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 4 udka
    sól,pieprz
    ostra lub słodka papryka w proszku
    2-3 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

5 (197 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczone udka. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka oczyścić,umyć i dokładnie osuszyć.
  • 2. Natrzeć solą ,pieprzem i dowolną papryką w proszku.
  • 3. Przełożyć do formy do pieczenia,podlać olejem i piec około 60 minut w temperaturze 180 stopni ,aż będą miękkie a skórka ładnie się zrumieni.

Porady

Możemy podać z ziemniakami,ryżem lub makaronem,oraz dowolną surówką.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Mięso Papryka Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować