Pieczone pałki z kurczaka w marynacie cytrynowo-czosnkowej z ziołowymi ziemniaczkami

5 (156 ocen)

To mega pyszne danie. Ziemniaczki są rewelacyjne i mięsko z nutą cytrynki - mniam :)

Składniki:

  • 5 pałek z kurczaka
    4 ziemniaki

    marynata do kurczaka:

    pieprz ziołowy Prymat
    pieprz cytrynowy Prymat
    curry
    przyprawa do kurczaka ziołowa Prymat
    majeranek
    przyprawa do mięs Delicat
    sól ziołowa Prymat
    papryka słodka i ostra
    2 ząbki czosnku
    2 łyzeczki soku z cytryny
    1 łyżeczka oleju

    do ziemniaków:

    majeranek
    sól ziołowa Prymat
    2 łyżeczka oleju
Wystaw ocenę:

5 (156 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczone pałki z kurczaka w marynacie cytrynowo-czosnkowej z ziołowymi ziemniaczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pieczoe palki 1. Pałki z kurczaka umyć,osuszyć ręcznikiem papierowym.
    W miseczce wymieszać wszystkie składniki na marynatę do kurczaka.
    Marynatą natrzeć pałki kurczaka. Odstawić do lodówki na godzinę.

    Ziemniaki obrać i pokroić w cząstki. Obgotować w niesolonej wodzie ok.6 minut.
    Odcedzić. Wystudzić . Posypać solą ziołową,majerankiem i dodać olej. Wymieszać.
    Do naczynia żaroodpornego włożyć pałki i ziemniaki.
    Piec w piekarniku przez ok.45 minut w 200 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Mięso Ziemniaki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować