Pieczone udka z kurczaka w marynacie paprykowo-czosnkowej

4.5 (169 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Pomysł na szybki i smaczny obiad.

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki;
    5 udek z kurczaka
    1/3 szklanki oliwy z oliwek
    1 łyżka papryki słodkiej
    odrobina papryki ostrej
    4 ząbki czosnku (posiekany w plasterki)
    2 łyżki suszonego oregano
    łyżeczka soli
    pół łyżeczki pieprzu
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczone udka z kurczaka w marynacie paprykowo-czosnkowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie; 
    Wszystkie składniki marynaty należy ze sobą wymieszać a następnie zalać nią mięso tak aby było nią dokładnie pokryte. Odstawić na godz. lub dłużej. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec do miękkości około 45- 50 min w temp. 200 - 190C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Drób Udka z kurczaka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować