pieczeń Wioli

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

znakomita i smakowita "ucieczka" od klasycznych kotletów mielonych nie tylko od święta:)

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • mięso mielone
    po ok. pół szklanki:pieczarek
    suszonych śliwek
    moreli
    rodzynek
    olej i kasza manna do wysmarowania formy
    do przyprawienia mięsa:
    sól,pieprz,majeranek,czosnek granulowany,2 jajka, 2(lub nieco więcej)łyżek bułki tartej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczeń wioli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielone przyprawiamy sola, pieprzem, majerankiem i czosnkiem. Wstawiamy na min. Pół godziny do lodówki(można tez zostawić na noc), potem dodajemy jajko, bułkę tartą, morele śliwki, pokrojone w plasterki pieczarki i dokładnie mieszamy. Smarujemy mała blaszkę keksówkę olejem i posypujemy kaszą manna, wykładamy całe mięso, wierzch można posmarować olejem żeby się lepiej zapiekło, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170st na ok. Godzinę, studzimy i wybieramy z formy, kroimy w zgrabne kawałki. Smacznego!

Porady

smaczna zarówno na ciepło jak i na zimno !

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować