Pieczarkowo-pomidorowy przekładaniec,ktoremu niczego nie brakuje.Spełniony w swojej kulinarnej różnorodności smaków.Pieczarki w roli głównej,pierś kurczaka,cebulka,pomidory,ser gorgonzola,mascarpone.
Pieczarkowy przekładaniec "love in london" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Umyć pierś kurczaka i pokroić na małe kawałki,przyprawić solą i pieprzem.Usmażyć na oleju rzepakowym.Odstawić na bok.
2.Umyć pieczarki.Obrać cebulę.
3.Posiekać cebulę i pieczarki.Usmażyć na oleju rzepakowym. Odstawić.
4.Ogórki małosolne zetrzeć na tarce o średnich oczkach.
5.Pomidory bez skórki usmażyć na patelni z łyżeczką cebuli i startym ząbkiem czosnku oraz mieszanką ziół(powtanie sos).
6.Mąkę.mleko,jajko,2 łyżki oleju i szczyptę soli wymieszać na gładkie naleśnikowe ciasto. Na rozgrzany olej wylewamy podłóżne(nieregularne)kleksy ciasta nalesnikowego.Usmażyć ciasto nalesnikowe z obu stron,przy czym pod koniec na każdym kawałku położyć kawałek sera gorgonzoli.
7.Pierwsza warstwa to naleśnik z serem gorgonzola.
8.Na pierwszej warstwie naleśnika z gorgonzolą rozsmarować pieczarki z cebulką.
11.Na warstwę z kurczakiem ułożyć kolejny kawałek naleśnika z gorgonzolą(ser lekko stpopił się pod wpływem końcowego smażenia naleśnika). Na naleśniku rosmarować sos pomidorowy,na nim umieścić kleks mascarpone i zawiniatko z ogrórkowych paseczków,ozdobić listkiem bazylii.Natychmiast podawać.
Komentarze