pasztet gryczano-pieczarkowy

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Wystarczą dwa proste składniki a efekt murowany.

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 woreczki kaszy gryczanej (u mnie biała )
    pół kilograma pieczarek
    1 cebula
    4 pomidory suszone z zalewy
    jajko
    1/3 szklanki bułki tartej
    sól
    pieprz
    majeranek
    ostra papryka
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Pasztet

Pasztet gryczano-pieczarkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę ugotować według opisu na opakowaniu. Pieczarki umyć, obrać ze skórki, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Na patelni rozgrzać olej, dodać pokrojoną w kostkę cebulę, zeszklić i dodać pieczarki. Podsmażyć do momentu, aż woda z pieczarek odparuje. Kaszę ostudzić, dodać jajko, bułkę, przyprawy i pieczarki oraz pokrojone w kosteczkę pomidory. Blaszkę keksową wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć masę pasztetową i piec ok. godziny w 180 st. C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Jajka Kasza gryczana Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować