Pieczarkowy omlet

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszny i syty omlet z pieczarkami. W sam raz na piątkowy obiad i nie tylko.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 8 jajek,
    4 łyżki śmietany 18%,
    6 łyżek startego żółtego sera,
    pieczarki-pół kilo
    por-jasna część
    szczypiorek-pół pęczka
    olej do smażenia,
    łyżeczka masła,
    sól, pieprz, pieprz ziołowy,papryka ostra
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Omlet Jajko Ser

Pieczarkowy omlet - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki i pora pokroić w półplasterki.
    2.Na patelni rozgrzać olej, przesmażyć pora, a następnie pieczarki. Przyprawić solą, pieprzem i papryką.
    3.Jajka zmiksować ze śmietaną i serem, jeszcze delikatnie doprawić.
    4.Do masy jajecznej dodać pieczarki z porem. Całość przelać do posmarowanego masłem naczynia żaroodpornego lub rozlać do dwóch mniejszych naczyń ceramicznych. Posypać szczypiorkiem.
    5.Piec przez 40-45 min. w temp. 170°C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Pieczarki Ser żółty Śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować