Pieczarkowe kapelusze z serem feta

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Rozpływające się w ustach pieczarki z dodatkiem czosnku, pieczone z serem feta to prosta a zarazem niebanalna przekąska.

  • Łatwy

Składniki:


  • - pieczarki duże: 10 sztuk
    - czosnek: 3 ząbki
    - ser feta grecki: 30 gramów
    - pietruszka posiekana: 1 łyżka
    - sól: 4 szczypty
    - pieprz: 3 szczypty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pieczarkowe kapelusze z serem feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pieczarkowe kapelusze z czosnkiem i serem feta 1. Pieczarki umyć i usunąć z nich trzonki. Czosnek przecisnąć przez praskę, podsmażyć na oleju razem z drobno pokrojonymi trzonkami, solą i pieprzem. Po zdjęciu z gazu dodać posiekaną pietruszkę. Nafaszerować kapelusze nadzieniem. Wyłożyć na lekko wysmarowana tłuszczem tackę. Piec w piekarniku 15 minut w temperaturze 180 stopni, po upływie tego czasu , wyjąć pieczarki i posypać pokruszonym serem feta, włożyć z powrotem do piekarnika na około 5 minut. Gotowe.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Pieczarki Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować