Pianka owocowa

4.5 (182 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jeszcze się uczę. Pieczenie to moje hobby.

Składniki:

  • ● galaretki żurawinowa i gruszkowa
    ● 2,5 szkl. kremówki
    ● łyżka cukru
    ● owoce
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Desery Pianka

Pianka owocowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretki rozpuszczamy osobno w 1/2 szkl. wrzątku. Studzimy.
  • 2. Szklankę kremówki ubijamy na sztywno, mieszamy z galaretką gruszkową. Wlewamy do małej keksówki wyłożonej folią spożywczą. Odstawiamy do stężenia. W ten sam sposób przygotowujemy piankę z galaretką żurawinową. Wykładamy na piankę gruszkową. Schładzamy godzinę.
  • 3. Resztę kremówki ubijamy z cukrem, wykładamy na pianki. Dekorujemy owocami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_10-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować