Pianka owocowa

4.5 (188 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Mój roczny synek uwielbia pianki na miękkim i słodkim biszkopcie.

Składniki:

  • Biszkopt:
    3 jajka
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 cukier waniliowy
    3 czubate łyżki mąki
    3 łyżki cukru szczypta soli.

    Pianka:
    3 białka
    łyżka cukru
    galaretka (truskawkowa lub brzoskwiniowa)
    1/2 szkl. wody
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Desery Biszkopty Pianka

Pianka owocowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt: jajka ubijamy z solą na sztywno. Miksując, stopniowo dodajemy cukry, a następnie mąkę z proszkiem. Lekko mieszamy. Pieczemy
    25 minut w 180 °C.
  • 2. Pianka: białka ubijamy, dodajemy cukier i ostudzoną galaretkę (odrobinę zostawiamy). Miksujemy ok. 2 minut.= Piankę wykładamy na ostudzony
    biszkopt i polewamy galaretką. Wstawiamy do lodówki do stężenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować