PARÓWKI W CIEŚCIE FRANCUSKIM

5 (180 ocen)

  • 10 min

szybka przystawka dla niespodziewanych gości

  • 10 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    1 opakowanie świeżego ciasta francuskiego

    ser żółty w plastrach

    parówki lub kiełbaski
Wystaw ocenę:

5 (180 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Parówki w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie kroimy w trójkąty.
  • 2. Na dłuższy bok nakładamy pasek sera i parówkę. Następnie zawijamy.
  • 3. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, blaszkę smarujemy tłuszczem.
  • 4. Nakładamy na blaszkę przygotowane parówki i zapiekamy aż zarumieni się ciasto około 20-25 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować