Parówki smażone w cieście

4.5 (161 ocen)

  • 20 min

Przepis dostałam od mojej mamy. Od dzisiaj jest to moim najlepszym przysmakiem.

  • 20 min

Składniki:

  • 8 parówek, 2 jajka, 12 dag mąki, 2 łyżki oleju, sól, woda,śmietana, smalec lub olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Parówki smażone w cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto:mąkę przsiać przez sito, dodać olej, żółtka, sól oraz pół szklanki wody. Rozbić na jednolitą masę. Ciasto powinno być dość gęste, aby nie spłwało z parówek.
  • 2. Z parówek ściągnąć osłonki. Nadziewać na widelec, zanurzać w cieście i smażyć na złoty kolor.

Porady

Parówki podawać z zieloną sałatę bądź mizerią. W ten sposób można przyrządzać także pieczarki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować