parówki smażone w panierce

4.5 (143 ocen)

dobra przystawka na imprezę

Składniki:

  • - 8 parówek delikatesowych
    - 1 jajko
    - 8 patyczków do szaszłyków

    panierka
    - 1 szklanka płatków kukurydzianych
    - 2 łyżki sezamu
    - 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka złocistej
    - 1/4 łyżeczki kurkumy
    - 1 łyżeczka przyprawy do grilla pikantnej
    - szczypta papryki słodkiej

    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Parówki smażone w panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. - parówki i patyczki podzielić na połówki
    - do każdej parówki dać patyczek
  • panierka 2. -wszystkie składniki panierki dać do miksera zmiksować na drobny proszek
  • 3. kiełbaski panierować w jajku i obtoczyć w panierce da razy smażyć na głębokim oleju ja smażyłam w frytkownicy
    - podawać z dipem lub keczupem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować