Paprykarz z tuńczykiem

5 (196 ocen)

  • 40 min

Zdrowsza odmiana tradycyjnego paprykarzu. Smaczny zarówno na ciepło jak i na zimno :)

  • 40 min

Składniki:

  • 3 większe marchewki
    2 średnie cebule
    3 ząbki czosnku
    45g ryżu białego
    puszka tuńczyka w sosie własnym (w wodzie)
    75g koncentratu pomidorowego
    oliwa z oliwek
    sól, pieprz czarny
    szczypta papryki słodkiej i ostrej
Wystaw ocenę:

5 (196 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania z ryb

Paprykarz z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy ryż w lekko osolonej wodzie.
  • 2. Cebulę i marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach i smażymy do miękkości. Dodajemy czosnek i doprawiamy solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką.
  • 3. Tuńczyka odsączamy z wody. Całość łączymy, dodajemy koncentrat i ryż. Mieszamy. Możemy podawać jako danie główne na ciepło lub gdy ostygnie do kanapek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować