Paprykarz jaglany z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na oleju spod tuńczyka zeszklić czerwona cebulę pokrojoną w kostkę. Dodać czerwoną paprykę i papryczkę chili pokrojone w drobną kostkę. Dusić na wolnym ogniu i mieszać. Dodać pomidory z puszki i następnie łyżkę suszonych warzyw. Płatki jaglane przelać kilkakrotnie na sicie ciepłą wodą i dodać do garnka. Dodać tuńczyka i dusić kilka minut. Mieszać.
Dodać pieprz cytrynowy, pieprz młotkowany z kolendrą, cukier i sól do smaku.
Przełożyć do salaterki i wystudzić.
Smarować chlebek i zajadać.
Smacznego.
Porady
Jeśli ktoś woli mniej pikantny paprykarz, to trzeba dodać mniej papryczki chili, albo pominąć.
Komentarze