REKLAMA

Paprykarz jaglany z tuńczykiem

wyświetlono: 215 | dodany do książki kucharskiej: 2 | polecenia: 1

Bardzo smaczny, dość pikantny.

opublikowany: 21.01.2021
Udostępnij Pinterest
  • dla 1 osoby
  • 30 min
  • Łatwy

Składniki:

  • cebula czerwona
    łyżka oleju spod tuńczyka
    czerwona papryka
    papryczka chili
    puszka krojonych pomidorów 400 g
    100 g koncentratu pomidorowego
    szklanka płatków jaglanych
    tuńczyk w oleju puszka
    łyżka suszonych warzyw ( moje własnej roboty ) / wegeta
    pieprz cytrynowy
    pieprz młotkowany z kolendrą
    łyżeczka cukru
    sól do smaku
Ocena:

(średnia 5 z 157 głosów)

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Na oleju spod tuńczyka zeszklić czerwona cebulę pokrojoną w kostkę. Dodać czerwoną paprykę i papryczkę chili pokrojone w drobną kostkę. Dusić na wolnym ogniu i mieszać. Dodać pomidory z puszki i następnie łyżkę suszonych warzyw. Płatki jaglane przelać kilkakrotnie na sicie ciepłą wodą i dodać do garnka. Dodać tuńczyka i dusić kilka minut. Mieszać.
    Dodać pieprz cytrynowy, pieprz młotkowany z kolendrą, cukier i sól do smaku.
    Przełożyć do salaterki i wystudzić.
    Smarować chlebek i zajadać.
    Smacznego.

Porady

Jeśli ktoś woli mniej pikantny paprykarz, to trzeba dodać mniej papryczki chili, albo pominąć.

Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: elka72 elka72

Paprykarz z tuńczykiem

Smaczne domowe smarowidło

kategoria: Przetwory paprykarz opublikowany: 25.01.2017 | wyświetlono: 354 Książki kucharskie: 3 | Polecenia: 0
Dodane przez: Kasia_S Kasia S

Paprykarz z tuńczyka

bardzo smaczny na kanapki

kategoria: ryba kanapki Pasty opublikowany: 12.06.2018 | wyświetlono: 6748 Książki kucharskie: 14 | Polecenia: 1

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE