Paprykarz jaglany z tuńczykiem

5 (157 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Bardzo smaczny, dość pikantny.

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • cebula czerwona
    łyżka oleju spod tuńczyka
    czerwona papryka
    papryczka chili
    puszka krojonych pomidorów 400 g
    100 g koncentratu pomidorowego
    szklanka płatków jaglanych
    tuńczyk w oleju puszka
    łyżka suszonych warzyw ( moje własnej roboty ) / wegeta
    pieprz cytrynowy
    pieprz młotkowany z kolendrą
    łyżeczka cukru
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

5 (157 ocen)

Zobacz również:

Ryba Dodatki Pasty Paprykarz

Paprykarz jaglany z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na oleju spod tuńczyka zeszklić czerwona cebulę pokrojoną w kostkę. Dodać czerwoną paprykę i papryczkę chili pokrojone w drobną kostkę. Dusić na wolnym ogniu i mieszać. Dodać pomidory z puszki i następnie łyżkę suszonych warzyw. Płatki jaglane przelać kilkakrotnie na sicie ciepłą wodą i dodać do garnka. Dodać tuńczyka i dusić kilka minut. Mieszać.
    Dodać pieprz cytrynowy, pieprz młotkowany z kolendrą, cukier i sól do smaku.
    Przełożyć do salaterki i wystudzić.
    Smarować chlebek i zajadać.
    Smacznego.

Porady

Jeśli ktoś woli mniej pikantny paprykarz, to trzeba dodać mniej papryczki chili, albo pominąć.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować