Panczkraut z mielonymi

4.5 (176 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Lubię eksperymenty kulinarne oraz tradycyjną polską kuchnię.

Składniki:

  • Panczkraut:
    1/2 kg kiszonej kapusty

    ● szczypta kminku
    ● 4-5 ziemniaków
    ● 2-3 łyżki smalcu
    ● przyprawa uniwersalna
    ● maggi.
    Mielone:
    1/2 kg mielonego mięsa
    ● jajko
    ● cebula
    ● czerstwa bułka
    ● garść bułki tartej
    ● maggi
    ● przyprawa uniwersalna
    ● pieprz
    ● margaryna
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Panczkraut z mielonymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obrane ziemniaki gotujemy,
    odcedzamy. Dodajemy
    smalec i ugniatamy purée. Kapustę
    gotujemy z kminkiem.
    Odcedzamy, mieszamy z purée
    i doprawiamy.
  • 2. Do mięsa dodajemy jajko,
    pokrojoną w kostkę cebulę,
    namoczoną i odciśniętą bułkę,
    przyprawy i mieszamy.
    Masę możemy zagęścić bułką
    tartą. Formujemy klopsy,
    obtaczamy w bułce i smażymy
    na margarynie na złoto.

Porady

Justyny Zaczek Panczkraut polewamy odrobiną tłuszczu, na którym smażyły się mielone

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować