Ciasteczka Di z mielonymi pistacjami

4.45 (190 ocen)

  • 20 min

Chyba każdy lubi pistacje i wie, że 30g to niewiele. Dlatego zrobiłam z nich ciasteczka. Są miękkie w środku i mocno pistacjowe. Starczą na dłużej niż garstka pistacji. Smakują naprawdę rewelacyjnie.

  • 20 min

Składniki:

  • 60g miękkiego masła
    40g cukru
    1 jajko
    125-130g mąki pszennej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    30g zmielonych pistacji solonych
Wystaw ocenę:

4.45 (190 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka

Ciasteczka di z mielonymi pistacjami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0t22qml 1. Pistacje zmielić w mikserze lub za pomocą malaksera.
  • image-0c7ybqa 2. Masło z cukrem utrzeć na puch.
    Dodać jajko, mąkę, proszek do pieczenia i po rozmieszaniu pistacje.
  • image-21g72ns 3. Z ciasta formować kulki wielkości orzecha lasowego.
    Ciasteczka ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  • 4. Piec około 10 minut w temperaturze 180 stopni.

Porady

Pistacje nie muszą być zmielone na "pył".

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pistacje

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować