ok 1 kg ziemniaków
0,5 kg kapusty kiszonej
30 dag boczku wędzonego
1 cebula
1 ząbek czosnku
sól
pieprz
2 liście laurowe
3 ziarenka pieprzu
2 ziele angielskie
Sposób przygotowania przepisu:
Panczkraut
1.
Ziemniaki obierz, umyj, ugotuj w osolonej wodzie. Kiszoną kapustę włóż do garnka wlej 1/4 szklanki wody, dodaj ziele angielskie, liście laurowe oraz ziarenka pieprzu, gotuj do miękkości.
2.
Boczek wędzony i cebulę pokrój w kostkę, podsmaż na patelni.
3.
Ugotowanie ziemniaki przecedź, ugnieć jak na puree. Kapustę kiszoną przecedź, usuń liście laurowe, ziele angielskie oraz ziarenka pieprzu, dodaj przeciśnięty czosnek, wymieszaj. Kapustę dodaj do ziemniaków jak również usmażony boczek.
4.
Wszystko dokładnie wymieszaj do połączenia składników. Możesz przyprawić jeszcze odrobiną soli i pieprzu. Smacznego!
PPWS_02-2017
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze