Najlepsze pączki jakie jadłam :) Przepis siostry Anieli z lekkimi modyfikacjami. Pączki jeszcze ciepłe znikały w mgnieniu oka. Są to moje pierwsze pączki jakie piekłam i udały się genialnie. Jeśli szukacie przepisu na naprawdę dobre pączki to polecam.
4.48 (192 ocen)
Porady
Żeby pączki nie piły tłuszczu do gorącego oleju wrzucamy surowego ziemniaka pokrojonego ciut grubiej niż na frytki. Jedna frytka na jedną partie pączków. W oryginale był olejek rumowy, ale dla mnie lepszy jest pomarańczowy Z przepisu wyszło mi 55 pączków wielkości tych z biedronki. Do nadziania pączków możemy użyć ulubionej marmolady, czy każde innego ulubionego nadzienia. Ja nadziewałam część budyniem, część marmoladą różaną, a pozostałe dżemem marchewkowym o smaku pomarańczy :) W oryginale siostra Aniela smażyła pączki z nadzieniem ja jednak wolałam smażyć bez a później już upieczone nadziewać.
Komentarze