Pączki

4.5 (184 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

Pączki z tego przepisu zawsze wychodzą.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 1 kg i 1 szklanka mąki
    8 żółtek
    10 dag drożdży
    1/2 litra mleka
    1/2 kostki margaryny lub masła
    1/3 szklanki oleju
    3 łyżki cukru
    cukier waniliowy
    szczypta soli
    kieliszek spirytusu
    ulubione nadzienie
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Desery Pączki Dżemy Marmolady

Pączki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka utrzeć z drożdżami. Mleko, margarynę, olej, cukier waniliowy i cukier podgrzać do rozpuszczenia. Przestudzić. Mąkę wsypać na miskę, dodać żółtka utarte z drożdżami, wyrabiać ręką i pod koniec dodać składniki rozpuszczone. Po wyrobieniu od razu robić pączki (nie czekać aż ciasto wyrośnie). Po przygotowaniu pączki smażyć na głębokim tłuszczu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Drożdże Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować