Ogórkowa na żeberkach

5 (194 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Wszyscy domownicy zjadają zupę ze smakiem.

Składniki:

  • 3 żeberka wieprzowe
    marchewka
    kilka ziemniaków
    2 łyżki ryżu
    łyżka mąki
    3 łyżki śmietany 18-proc.
    8 ogórków kiszonych
    sól, pieprz
    2 łyżki oliwy
    po łyżce posiekanej natki pietruszki i koperku
Wystaw ocenę:

5 (194 ocen)

Zobacz również:

Zupy Ogórki kiszone

Ogórkowa na żeberkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka myjemy. Zalewamy 3 l wody i gotujemy ok. 40 minut. Marchewkę i ziemniaki obieramy i myjemy. Kroimy w kostkę i wkładamy do żeberek.
    Gotujemy ok. 15 minut.
  • 2. Ogórki ścieramy na tarce o dużych oczkach i dusimy na oliwie. Dodajemy z ryżem do zupy. Doprawiamy. Gotujemy jeszcze 20 minut.
  • 3. Mąkę mieszamy ze śmietaną i hartujemy. Zabielamy zupę. Posypujemy zieleniną. Mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Żeberka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_12-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować