Ogórkowa na żeberkach z mlekiem

4.49 (172 ocen)

Pierwszy słoik tegorocznych ogórków otwarty :) Sodko- kwaśna zupka ogórkowa , mleko dodałam pierwszy raz dzięki przepisowi na zupkę kamila19851 , wyszła na prawdę ciekawa w smaku :)

Składniki:

  • na 2 i pół l wody:
    4 żeberka
    1 l. słoik ogórków kiszonych ( 7-8 sztuk )
    2 duże ogórki szklarniowe
    10 małych ziemniaków
    2 duże marchewki
    250 ml mleka
    sol , pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (172 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa ogórkowa Ogórki kiszone

Ogórkowa na żeberkach z mlekiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • warzywa 1. Mięso zagotowujemy , dodajemy ziemniaki - oczyszczamy z zawiesiny. Ogórki i marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach , mieszamy razem w misce , odstawiamy by puściły soki.
  • 2. Warzywa wraz z wytworzonym sokiem dodajemy do garnka , gdy będą miękkie wlewamy mleko sól i pieprz , gotujemy razem ok 5 min delikatnie mieszając . Podajemy z kawałkami mięsa z żeberek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Żeberka Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować