Ogórki w zalewie musztardowej

0 (0 ocen)

  • 30 min

Nie wyglądają może zbyt apetycznie,ale są naprawdę pyszne.

  • 30 min

Składniki:

  • Ogórki.
    Zalewa:1 szklanka octu,4 szklanki wody,1 szklanka cukru,1 łyżka soli,5 łyżek musztardy
    Do słoika:liście laurowe,ziele angielskie,ziarna pieprzu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Ogórki w zalewie musztardowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zalewę zagotować bez musztardy i odstawić do wystygnięcia.Jak przestygnie dodać musztardę i dokładnie wymieszać.Do każdego słoika(ok.600ml) dać 1 listek laurowy,4 ziarenka ziela angielskiego,5 ziarenek pieprzu.Ogórki umyć i pokroić w ćwiartki,powkładać do słoików.Zalać zalewą.Pasteryzować 6 min.

Porady

Jeżeli ogórki będą duże to należy przedłużyć czas pasteryzacji do 10 min.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować