Ogórki w chili na zimę

0 (0 ocen)

  • 60 min

Dla smakoszy ostrych smaków. Mój mąż najbardziej je lubi do mięska z grilla i zimnego piwka.

  • 60 min

Składniki:

  • 2 kg ogórków ( po obraniu)
    4 łyżki soli,
    2 główki czosnku,
    2 niewielkie strączki ostrej papryki

    ZALEWA:
    1,5 szkl. octu
    8 łyżek oleju,
    25 dag cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Ogórki w chili na zimę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki obrać, pokroić wzdłuż na paski. Wymieszać z solą. Odstawić na 6 godzin.
  • 2. Po upływie czasu, zlać powstałą wodę. Pokroić drobniutko chili i czosnek, wsypać do ogórków.
  • 3. Z podanych składników ugotować zalewę, gorącą zalać ogórki. Odstawić na 12 h w chłodne miejsce. Następnie nakładać w słoiki i pasteryzować ok 7 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować