Roladki na przystawkę

4.5 (151 ocen)

  • 25 min

Szybki sposób na efektowną przystawkę.

  • 25 min

Składniki:

  • Na naleśnika:
    pół szklanki mleka,
    pół szklanki wody,
    jajko,
    szczypta soli
    mąki tyle aby uzyskać gęste ciasto

    Farsz I: śródziemnomorski
    salami paprykowe,
    serek twarogowy paprykowy i oliwkowy
    serek twarogowy w plasterkach pikantny
    garść ciemnych oliwek
    mieszanka sałat: rukola, roszponka, rzymska

    Farsz II czosnkowy
    polędwica sopocka,
    serek twarogowy czosnkowy
    serek twarogowy w plasterkach naturalnych,
    ser typu feta
    mieszanka sałat, rukola, roszponka, rzymska
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Rolada Roladki Naleśniki Przystawki

Roladki na przystawkę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na naleśnika połączyć, tak aby nie było grudek i smażyć grube naleśniki.
    Naleśniki posmarować serkiem twarogowym, rozłożyć sałatę, i na nie pozostałe składniki. Ścisło zwinąć spinając wykałaczkami w odległości ok 1 cm od siebie.Odstawić do lodówki na min godzinę. Przed podaniem pokroić pomiędzy wykałaczkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować